Simon van Mast Agency ging ter plekke bij TDL Group in Houthalen en luisterde naar het verhaal van de sterke samenwerking met Tricore. Het interview lees je hieronder!

TDL Group heeft weinig introductie nodig. Ze zijn een familiebedrijf, 35 jaar geleden gestart en vandaag de dag met 850 medewerkers. Als we aankomen op hun terrein, staat de opgeblonken vrachtwagen al klaar voor de foto. Dat belooft!

Zo helpt Tricore TDL Group:

  • Beheer van de volledige IT-infrastructuur
  • Van een reactieve naar proactieve aanpak
  • Vernieuwing server & storage
  • Opzet thuiswerk (Corona)
  • Daadkrachtige service desk

Om te starten: wat doet TDL Group eigenlijk?

Kris: “Wij zijn een logistieke Benelux-speler, actief in onder meer de bouwsector maar ook in gekoeld transport.

Onze activiteiten zijn eigenlijk heel divers. Zo doen we logistiek voor de bouwsector: we bevoorraden werven, servicepunten, retailers, noem maar op. Daarnaast is er ook nog onze ‘Dedicated’ service waarin we de eindklant volledig ontzorgen.

Een andere business unit die bij ons heel erg groeit is ‘Fresh’: daaronder valt alles wat met stockage en transport van gekoelde en diepgevroren producten te maken heeft. Friesland Campina en Metro zijn onder andere klant van de Fresh unit.”

Vertel ook eens wat jullie job is binnen TDL Group.

Dirk: “Ik werk ondertussen 7 jaar als IT-verantwoordelijke binnen TDL Group. Samen met mijn collega’s Sabine en Mathijs vormen wij het interne IT-team.”

Kris: “Ik ben CFO en beheer alle financiën en verzekeringen, maar daarnaast neem ik het beheer van het IT-luik er ook bij. Ik had zelf geen achtergrond in IT toen ik de verantwoordelijkheid kreeg, maar ben ondertussen helemaal mee.”

Hoe zijn jullie eigenlijk bij Tricore terecht gekomen?

Kris: “Wij hebben de afgelopen 10 jaar een enorme groei doorgemaakt. En we zagen steeds vaker dat onze IT-infrastructuur achterop bleef. IT kon eigenlijk niet altijd volgen. En daar wilden we verandering in.”

Dirk: “Toen de vernieuwing van ons server & storage park er zat aan te komen, zijn we zoek gegaan naar een structurele partner. Op dat moment zijn de gesprekken met Tricore gestart.”

Wat was het eerste dat je aan Tricore opviel?

Dirk: “Ze zijn ontzettend dedicated. Het is een klein team, maar ze doen er alles voor. Ik merkte heel veel commitment. Ik vond hen meteen een valabele partner.”

En Kris, dacht jij er ook zo over?

Kris: “Als ik eerlijk ben, was ik in het begin wat terughoudend. Tricore is een up-and-coming IT-bedrijf en ik wou zeker zijn of ze een grote speler als ons wel aankonden. Ik heb toen getwijfeld. Maar die twijfels waren niet nodig: Tricore weet heel erg goed waar ze mee bezig zijn.”

En, hoe is het vervolgens gelopen?

Kris: “Omdat we de beste match hadden met Tricore, hebben we ons gevoel gevolgd. En zijn we er samen ingedoken. Tricore heeft ons meteen daarna verbaasd met hun proactieve aanpak. Ook hun monitoring en transparante rapportage waren meteen een schot in de roos.”

Was er een duidelijk moment waarop je besefte dat Tricore de juiste keuze was?

Kris: “Ja, bij de vernieuwing van het server & storage park. Dat is van de offertefase tot implementatie naadloos verlopen. Echt straf!”

Dirk: “En toen de Coronacrisis uitbrak hebben we van de ene dag op de andere moeten beslissen om onze bedienden van thuis te laten werken. We hadden toen letterlijk ‘overnight’ een hoop nieuwe laptops nodig en bijkomende computerschermen voor onze mensen.

En al die toestellen moesten voorzien worden van extra software zoals Microsoft Teams om digitaal te kunnen communiceren. Tricore heeft toen alles uit de kast gehaald om dat voor ons in orde te brengen. En het is gelukt.”

“Ook Tricore groeit met ons mee” — Kris (TDL)

Hoe zou je de persoonlijkheden van Stijn, Jonas en Robin omschrijven?

Dirk: “Haha, nu moet ik opletten. Nee hoor, wat mij altijd opvalt is hoe dedicated het team van Tricore is. Ze smijten hun echt als het nodig is.

Stijn durft soms zelfs wat te ambitieus te zijn, dan moet ik hem afremmen (lacht). Maar eigenlijk komen wij heel goed overeen.”

Kris: “Voor mij voelt het ook meer aan als een partnership. Onze IT zet stappen vooruit, maar ook Tricore groeit voor een stuk dankzij ons.”

Zijn jullie eigenlijk gewend om te poseren voor de foto? 🙂

Dirk: “Nee, helemaal niet. Ik hoop dat we elk moment klaar zijn (lacht)! We staan hier wel te blinken naast een van onze nieuwe vrachtwagens.”

“Tricore is ontzettend dedicated” — Dirk (TDL)

Tot slot: Hoe zien jullie de samenwerking nog lopen in de toekomst?

Kris: “Er zijn verschillende domeinen waarin onze IT nog kan groeien, maar ik zie vooral potentieel om onze eigen medewerkers nog meer te ondersteunen.”

Wat bedoel je met ondersteunen?

Kris: “Niet alleen je infrastructuur en software moet up-to-date zijn. Ook de mensen moeten mee zijn en daar is voldoende interne kennis voor nodig. We willen meer inzetten op training en awareness. En Tricore kan ons daarmee helpen.”

“Ook onze mensen moeten mee zijn. Niet enkel de software.” — Kris (TDL)

Dirk: “Klopt. Alle evoluties vanuit IT moeten ook gedragen worden door de organisatie zelf. Iedereen moet dus mee upgraden samen met ons.”

Simon (Mast Agency): “Ok mannen. It’s a wrap! De foto’s zijn klaar en alle vragen zijn gesteld. Bedankt voor het inspirerende interview!”

Meer weten over TDL Group?
Surf naar www.tdlgroup.be.

Deel het verhaal op Facebook Facebook