Microsoft zal Office 2019 in het najaar van 2018 lanceren

Robin Wauters Microsoft Office

Microsoft zal Office 2019 in de tweede helft van het jaar op de markt brengen. Het gaat om de volgende grote herziening van de niet-abonnementsversie van Office. Microsoft noemt dit de “Perpetual” versie van Office, omdat je er een eenmalige vergoeding voor betaalt en het voor altijd bezit en je krijgt ook geen upgrades voordat de volgende hoofdversie is uitgebracht.

De kantoorsuite zal enkel beschikbaar zijn op windows 10 en bestaat uit volgende apps Word, Excel, Outlook, Powerpoint en Skype for Business. De serversuite zal bestaan uit Exchange, SharePoint en Skype For business. De software zal ter beschikking worden gesteld via een click-to-run applicatie en niet via een msi-package. Ook naar ondersteuning van Office 2019 veranderd er wat. De standaard ondersteuning van 5 jaar zal behouden blijven maar de extended support zal worden teruggeschroefd van 5 jaar naar 2 jaar. Hierdoor wil het bedrijf duidelijk maken dat het belangrijker wordt om software sneller te vernieuwen.
 

Nieuwe features?

Microsoft is terughoudend over welke functies zullen worden opgenomen in Office 2019. Wat we wel weten is dat Office 2019 gebaseerd is op Office 365 en functies bevat van Office 365 die zijn geïntroduceerd sinds de uitrol van Office 2016 in september 2015. Microsoft ontwikkelt geen aparte source code voor Office 2019, er zullen dus naar verwachting geen functies zijn die Office 365 niet heeft. Naar andere functies is het nog vingerdik kijken. We sommen enkele mogelijke nieuwe of geüpdatete features op:

  • Realtime samenwerking voor Excel
  • Nieuwe grafieken en formules voor Excel
  • Translator, Editor-paneel en Researcher voor Word
  • AutoSave voor Word, Excel en PowerPoint
  • Morph, Zoom en Designer voor PowerPoint

 

Let op!

Alvorens u dus denkt te upgraden naar Office 2019 moet u er eerst voor zorgen dat uw endpoints geüpgraded zijn naar Windows 10.

Heeft u vragen m.b.t. het upgraden van uw huidige Office versie of de compatibiliteit van Windows 10 binnen uw onderneming, neem dan gerust contact met ons op. Als uw IT-partner kunnen we ervoor zorgen dat dit een gestroomlijnd en naadloos proces word.

Deel dit bericht