Microsoft brengt update uit om problemen na Spectre-patch op te lossen

Robin Wauters Meltdown, Security, Spectre

Het voorbije weekend heeft Microsoft een update uitgebracht die ervoor zorgt dat, gebruikers die na het installeren van de Spectre-patch problemen ondervinden tijdens het herstarten, deze ongedaan kunnen maken.

Het gaat hier om een specifieke patch die buiten de maandelijkse “patch Tuesday” valt. Hiermee reageert Microsoft op een eerder bericht van Intel waarin ze aanraden hun Spectre- en Meltdown-patches niet te downloaden.

De problemen zijn gestart nadat Intel bekend maakte dat er zich enkele kwetsbaarheden voordeden in de meest voorkomende CPU’s van de fabrikant. De desbetreffende kwetsbaarheden kregen de namen Spectre en Meltdown. De eerste updates die Intel uitbracht om de lekken te dichten zorgden ervoor dat toestellen herstartproblemen ondervonden na de installatie ervan.

 

Hoe helpen wij onze klanten?

Via ons remote monitoring systeem kunnen we zien welke toestellen van onze klanten mogelijks getroffen zijn door Spectre en Meltdown.

Via onze automatisaties en patch management platform kunnen we ervoor zorgen dat de juiste patches geïnstalleerd worden. Een ander deel van de oplossing houdt een manuele handeling in, namelijk het updaten van de BIOS.

Op deze manier zorgen we ervoor dat we onze klanten zo gericht en zo snel mogelijk verder kunnen helpen. Indien u interesse heeft in deze oplossingen, aarzel dan niet om contact met ons op de nemen.

Deel dit bericht
Gerelateerde berichten

World Password Day

Naar aanleiding van Wereld Paswoord Dag vinden we het belangrijk om nog eens even stil [...]

Kunnen Mac devices de dag van vandaag nog zonder bescherming?

Volgens beveiligingsleverancier Malwarebytes zijn malwareaanvallen tegen Mac OS vorig jaar met 270 procent gestegen. Experten [...]