Microsoft 365 Business, de complete oplossing voor de kmo?

Robin Wauters Microsoft 365

Met Microsoft 365 wil Microsoft een geïntegreerde oplossing aanbieden die de allerbeste productiviteitstools, beveiliging en apparaatbeheer combineert. Microsoft 365 Business is te verkrijgen vanaf 16,90EUR per maand met een maximum van 300 gebruikers. Hiervoor krijgt de gebruiker de standaard office applicaties ter beschikking, aangevuld door Exchange, Outlook, Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint. Bovenop voorafgaande voegt Microsoft nog een CRM toepassing (Outlook Customer Manager) en een toepassing voor online afspraken te maken (Bookings) toe. De oplossing vereist wel dat je Windows 10 geïnstalleerd hebt.

 

Voor wie is Microsoft 365 Business bedoeld?

Volgens Microsoft is het plan gebouwd voor kleine en middelgrote bedrijven die weinig tot geen IT personeel hebben.

Hoewel bedrijven van elke omvang Microsoft 365 Business licenties kunnen kopen, kan elke klant niet meer dan 300 abonnementen kopen, een ander signaal dat het gericht is op kleine en middelgrote organisaties.

De beperkte beheertools spelen ook in op dat thema. Ze zijn ontworpen om eenvoudig in gebruik te zijn, bieden alleen basisfunctionaliteiten aan en zijn toegankelijk via eenvoudige bedieningspanelen die lijken op wat ze al voor Office 365 gebruikt hebben.

 

Windows 10-upgrade in Microsoft 365 Business?

De informatie van Microsoft over dit onderdeel is vaag. Hetgeen we nu weten van Microsoft is het volgende: “Als u apparaten hebt met een licentie voor Windows 7, 8 en 8.1 Professional, biedt Microsoft 365 Business een upgrade naar Windows 10 Pro aan.” (Het label “Professional” geldt voor Windows 7, maar 8 en 8.1  maar in plaats daarvan worden deze “Pro” genoemd in Windows 10.)

Wanneer een klant zijn Microsoft 365 Business abonnement stopzet dan zouden ze volgens Microsoft hun Windows 10 licentie gewoon behouden. De bevestiging dat klanten hun geüpgradede licenties zullen behouden, betekent dat Microsoft in Microsoft 365 Business alsnog een andere manier ziet om Windows 10 op meer pc’s te krijgen.

 

Welke Managementtools bevat het product?

Genoeg, zegt Microsoft, om kleine en middelgrote bedrijven adequaat te bedienen. Wat Microsoft “een vereenvoudigde beheerconsole” noemt, beheert de functies voor apparaat- en gebruikersbeheer. De tools die zijn gebundeld in Microsoft 365 Business omvatten:

  • Automatisch installeren (en eenvoudig verwijderen)  van Office
  • Bedrijfsgegevens van apparaten verwijderen
  • Dwing gebruikersinstellingen op apparaten af
  • Forceer gebruikers om al het werk op te slaan in OneDrive for Business
  • Configureer nieuwe pc’s en bestaande systemen met Windows 10 Pro 1703 (Creators Update) of hoger met behulp van AutoPilot
  • Update en upgrade Windows 10 pc’s automatisch met behulp van Windows Update for Business

 

Conclusie

Voor bedrijven die weinig tot geen noodzaak hebben aan een uitgebreide IT infrastructuur kan Microsoft 365 Business toch een professionele oplossing bieden. Het stelt ondernemingen in staat de controle over hun IT te bewaren. Voor meer informatie omtrent Microsoft 365 Business mag u ons altijd contacteren.

Deel dit bericht