Meer dan de helft van de Belgische bedrijven slachtoffer van cybercriminaliteit

Jonas Camps Security

Het voorbije jaar waren cyberinbraken goed voor één procent van het bbp (bruto binnenlands product), ofwel een verlies van 4.5 miljard euro volgens het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). Meer dan de helft van de Belgische bedrijven is ook al slachtoffer geweest van cybercriminaliteit, waarvan er in negen procent van de gevallen financiële verliezen van boven de 10.000 euro het gevolg waren.

 

Campagne tegen phishing

In oktober van 2017 lanceerde het CCB een campagne om phishing te signaleren. Phishing is een email of website die u vraagt om naar een bepaalde pagina te gaan. Nietsvermoedend zal u dan informatie, zoals paswoorden of creditkaartnummer, ingeven die fraudeurs gebruiken om u te bestelen of af te persen. Dergelijke phishingberichten circuleren meer en meer op de sociale media. Het is uitermate belangrijk dat bedrijven hun werknemers bewust maken van zulke bedreigingen.

 

Hoe kan u zich wapenen?

Door u te laten begeleiden in het maken van de juiste keuzes op gebied van security, proactieve monitoring en patch management, kan u de risico’s tot een minimum herleiden. Er is geen oplossing die u voor de volle honderd procent zal beschermen. Daarom is ook een goede back-up oplossing steeds essentieel om de continuïteit van uw onderneming te verzekeren.

Als uw IT partner kunnen wij u helpen om uw onderneming maximaal te beschermen tegen cybercriminaliteit, alsook de continuïteit te voorzien wanneer het in extreme gevallen toch zou mislopen.

 

bronnen: datanews
Deel dit bericht
Gerelateerde berichten

World Password Day

Naar aanleiding van Wereld Paswoord Dag vinden we het belangrijk om nog eens even stil [...]

Kunnen Mac devices de dag van vandaag nog zonder bescherming?

Volgens beveiligingsleverancier Malwarebytes zijn malwareaanvallen tegen Mac OS vorig jaar met 270 procent gestegen. Experten [...]