Kunnen Mac devices de dag van vandaag nog zonder bescherming?

Robin Wauters Apple, Mac OS, Security

Volgens beveiligingsleverancier Malwarebytes zijn malwareaanvallen tegen Mac OS vorig jaar met 270 procent gestegen. Experten merkten ook op dat er in de eerste 2 maanden van 2018 vier nieuwe malwaredownloads voor Mac OS geïdentificeerd zijn.

In een voorbeeld dat wordt aangehaald (OSX.MaMi) werd een nieuw root certificaat geïnstalleerd en werden de DNS servers van het toestel gehijacked zonder dat het mogelijk was deze opnieuw aan te passen. Hierdoor werd de gebruiker kwetsbaar voor frauduleuze phishing-websites en man-in-the-middle aanvallen.

Wees gewaarschuwd

Men waarschuwt dat dergelijke aanvallen enkel zullen gaan toenemen en dat Mac toestellen niet als “gegarandeerd veilig” beschouwd mogen worden. De veronderstelling dat de platformen van Apple veiliger zijn moet met de nodige voorzichtigheid getemperd worden.

Naarmate het aantal aanvallen op Mac OS en de andere platformen van Apple enkel nog maar zal stijgen, doen gebruikers er goed aan zich te informeren over maatregelen die ze kunnen treffen om zichzelf te beschermen.

Conclusie

Gezien de stijgende groei van Apple devices binnen de bedrijfswereld en de financiële opbrengsten die er mogelijk zijn voor cybercriminelen is het logisch dat er ook hier meer en meer bedreigingen voor zullen opduiken. We moeten ons er van bewust zijn dat deze moderne vorm van criminaliteit enkel maar gaat toenemen en zullen dus bedachtzaam moeten omgaan met communicatie op het internet. Voor meer informatie over de mogelijkheden omtrent het beschermen van uw omgeving mag u ons altijd contacteren.

Deel dit bericht
Gerelateerde berichten

World Password Day

Naar aanleiding van Wereld Paswoord Dag vinden we het belangrijk om nog eens even stil [...]

Meer dan de helft van de Belgische bedrijven slachtoffer van cybercriminaliteit

Het voorbije jaar waren cyberinbraken goed voor één procent van het bbp, ofwel een verlies [...]